Creditul rapid fără acte este un produs nou pe piața din România care a devenit rapid foarte popular și din ce în ce mai important în viețile noastre.

Încă de pe vremea comunismului, românii au rămas cu puternică aversiune față de birocrație și numărul mare de acte necesare pentru unele operațiuni. De aceea, ei preferă să apeleze la credite rapide fără acte în locul celor bancare, mult mai dificil de obținut. Banca îți cere un munte de documente, pe unele dintre acestea trebuie să le scoți de la instituții ale statului, care îți solicită la rândul lor alte formulare și adeverințe pentru a ți le elibera. Asta înseamnă mulți nervi și timp pierdut, de obicei trebuie chiar să-ți iei o zi liberă de la serviciu pentru asta.

credit rapid fara acteÎn cazul unor împrumuturi rapide fără acte, totul merge foarte rapid, cu un număr minim de documente. Cum este posibil acest lucru? Foarte simplu, ele sunt acordate de către Instituții Financiare Nebancare (IFN), care au fost mandatate de Banca Națională a României să opereze cu foarte puține restricții. IFN-urile nu au dreptul să atragă depozite de la populație sau să efectueze alte operațiuni, dar își pot asuma riscul să ofere credite fără birocrație.

Condițiile pentru a obține un credit rapid fără acte sunt extrem de relaxate. Trebuie să ai vârsta minimă de 18 ani împliniți, dar unele IFN impun una mai ridicată și pot avea și restricții privind vârsta maximă. În afară de actele de care ai nevoie, nu mai există alte cerințe obligatorii. Poți primi un credit urgent fără acte chiar și în cazul în care ai avut probleme în trecut și figurezi pe listele de restanțieri de la Biroul de Credit. IFN-urile știu că este posibil să fi ajuns acolo fără nici o vină și sunt dispuse să-ți dea o nouă șansă.

Nu poți obține finanțare chiar fără nici un act dar vestea bună este că pentru un credit rapid fără acte nu ai nevoie decât de două. Primul este o carte de identitate validă, sau un buletin de identitate de model mai vechi. Atenție, este singurul act de identitate acceptat, pentru că celelalte nu atestă domiciliul proprietarului. Al doilea este orice fel de dovadă a venitului tău lunar. Un extras de cont este de mare ajutor căci arată absolut toate încasările tale, ele fiind luate în calcul indiferent de sursă. Alternativ, venitul poate fi dovedit și prin talon de pensie, fluturaș de salariu, un contract de închiriere sau de drepturi de autor, etc.

Din cauza riscurilor ridicate, împrumuturile rapide fără acte au o dobândă mai mare decât creditele bancare. În practică, asta contează foarte puțin, vei rambursa banii suficient de repede și nu se pot acumula costuri semnificative. Au existat însă campanii de presă care au încercat să sperie clienții cu așa-zisele dobânzi exorbitante ale produselor nebancare.

Avantajele acestora sunt însă extrem de mari. Este foarte important că nu se cer garanții sau garanți, ceea ce te scapă de un mare factor de stres. Orice s-ar întâmpla, nu vei rămâne fără casă sau mașină.

Un credit rapid fără acte este complet configurabil și poți modifica toate aspectele pentru a se potrivi nevoilor tale, fără să plătești de exemplu nici o zi de dobândă în plus. Nu pierzi timp cu discuții inutile sau cu cozi la ghișee, poți finaliza toată procedura de acasă, în mediul online. Sunt acceptate orice fel de venituri, inclusiv cele neimpozabile sau nepermanente, iar toate datele tale personale rămân confidențiale. Cel mai important avantaj este probabil accesibilitatea, nu ai nevoie decât de două documente pe care probabil le ai la îndemână și nici un client nu este refuzat.

imprumuturi rapide fara acteCreditele rapide fără acte se aprobă de obicei în maxim câteva ore și banii ajung în conturile tale foarte rapid, la orice oră. Asta le face ideale în situații de urgență, atunci când nu ai timp să apelezi la bancă sau nici măcar la prieteni. Toți știm cât de costisitor poate fi de exemplu un tratament medical de urgență, mai ales dacă presupune internarea în spital sau o intervenție chirurgicală. Alte situații neprevăzute pot fi defecțiuni ale mașinii, reparații în casă, amenzi, accidente, achitarea unor datorii care nu mai pot fi amânate sau tot felul de alte probleme.

Asta nu înseamnă însă că un credit rapid fără acte trebuie luat numai atunci când ai dificultăți. Ele se potrivesc la fel de bine și cazurilor fericite, atunci când vrei să cheltui ceva pentru tine sau să faci o bucurie celor din jur. Poate fi vorba de o nuntă, un botez sau o aniversare. De multe ori, nu mai ai răbdare până la următorul salariu și vrei să mergi acum la cumpărături sau să pleci în vacanță. La fel de bine poți însă folosi banii pentru o investiție profitabilă, cum ar fi un bilet sigur la pariuri sau o campanie de reduceri irezistibile în magazine.

Împrumuturile rapide fără acte se acordă de regulă pe perioade scurte, de câteva zile sau săptămâni. Vei fi surprins să afli că există firme dispuse să te împrumute pentru numai câteva ore. Sumele disponibile sunt și ele de obicei destul de mici, media fiind în jurul a 1000 de lei. Instituțiile nebancare sunt însă cât se poate de flexibile, unele îți acordă un minim de doar 100 RON, în timp ce altele fac concurență băncilor prin împrumuturi cu o valoare foarte mare. Totul este posibil în universul IFN, depinde numai de dorințele și nevoile tale.

Dacă nu ai mai luat niciodată un credit rapid fără acte, noi îți recomandăm să profiți la maxim de ofertele promoționale existente. Datorită concurenței tot mai agresive de pe piață, multe firme oferă primul credit complet gratuit. Ai citit bine, nu te costă absolut nimic, este o ocazie excelentă să te familiarizezi cu lumea produselor nebancare.

Procedura propriu-zisă este extrem de simplă și nu durează mai mult de câteva minute. Poți aplica la o filială a firmei, prin telefon sau la o întâlnire cu un agent. Majoritatea clienților preferă totuși varianta online, mai ales că există și aplicații pentru dispozitivele mobile.